VIVES LDC

Het lokaal dienstencentrum zet zijn deuren wagenwijd open voor elke oudere én voor iedereen die een beginnende nood aan zorg heeft. Het lokaal dienstencentrum weigert niemand op grond van ras, afkomst, religie, nationaliteit, politieke voorkeur of lidmaatschap van een bepaalde groep.

Een lokaal dienstencentrum is 32u per week open.  Tijdens die openingsuren zijn de centrumleider en zijn medewerkers permanent aanspreekbaar. Bij hen kan u terecht met al uw vragen, zorgen, talenten, interesses en  behoeften.

In een  lokaal dienstencentrum valt er wekelijks heel wat te beleven. Het centrum biedt immers naast de ontspannende activiteiten (kaarten, turnen, zingen,…) ook regelmatig infosessies en gespreksgroepen omtrent interessante onderwerpen. Wie graag nog wat wil  bijleren  komt er zeker aan zijn trekken in de taalcursussen, computervorming, danslessen enz.

Elke werkdag kan U terecht in het dienstencentrum voor een lekker warm middagmaal in een gezellige atmosfeer. Daarnaast biedt het centrum u indien nodig ondersteunen bij vervoer van en naar het centrum en bij het doen van uw boodschappen.

Daarenboven  zal het centrum  u verder helpen in uw zoektocht naar klusdiensten, poetshulp, gezinshulp en naar alle  voorzieningen  die  u nodig heeft om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Mogelijks zal het centrum u  daarbij doorverwijzen naar een andere dienst.

Maar, boven alles is het lokaal dienstencentrum in uw buurt  een ontmoetingsplaats. U kan er in elk geval kennis maken met andere mensen uit uw buurt.

Heeft u wat vrije tijd die u wil gebruiken om als vrijwilliger het dienstencentrum in zijn werking te helpen, laat dit dan snel weten aan de centrumleider of zijn medewerkers.

Een gedachte over “VIVES LDC”

 1. Vrijdag, 13 maart ….
  Aangenaam verrast en het wachten méér dan waard!
  Het menu klopte niet(volgens ons boekje) maar smaakte des te beter, om nog maar te zwijgen van de studenten die met een glimlach het eten serveerden, afruimden, afwas enz …
  Wij zeggen niet nee tegen zo’n verassingen!!!
  Groetjes
  Liesbet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *